Jóga és légzés

Jóga és légzés

A test nem hazudik. Elárulja, milyen fizikai és érzelmi állapotban vagyunk éppen.

A testben több energiacsatorna fut végig, a gerincoszlop mentén a farokcsonttól a fejtetői pedig hét energiaközpont található. Ha az energia áramlása akadályba ütközik, ott energetikai gócpontok alakulnak ki. Fizikai, lelki fájdalmak, balesetek, traumák sejtszinten épülnek be a szervezetünkbe. Mindannyiunk életét meghatározza, hogyan születtünk és milyen örömök vagy megrázkódtatások értek éveink során.

A test beszél, elmeséli, melyek az erős és gyenge oldalaink, hol van szüksége törődésre vagy akár kemény munkára. A különböző testhelyzetekben végzett, légzéssel egybekötött gyakorlatok, dinamikus mozgások, a saját testünkön alkalmazott simítások, nyomások, ütögetések oldják a blokkokat, beindítják a szabad energiaáramlást, segítik a testet, a lelket és a szellemet a fejlődésben.

A hét energiaközponton (csakrán) keresztül érintkezünk a külvilággal, mindegyik egy-egy életterületnek felel meg és mindegyikhez tartozik egy-egy belső elválasztású mirigy. A gyakorlatok harmonizálják az energiaközpontokat és a mirigyműködést. Lazábbak leszünk, javul a tartás, felszabadul a gerincoszlop és növekszik az energiaszint.

Az energiaszint növekedése életünk minőségi változását hozza.